Project Data streaming

Ik als student van Netwerkeconomie te kortrijk, kreeg de opdracht om door middel van een fysieke manifestatie ( zijnde een arduino ), een datastream te creƫren waarbij ik een programma gebruikte om de data die mijn arduino invoerde weer te geven in een visualisatie-programma.

ik besloot zelf om een digitale dobbelsteen in te zetten als arduino project. De data streaming zelf werd volledig beheerd door een enorm handige plug-in die men in excel kan integreren. Dit noemt men een Excel data streamer. Natuurlijk met die data was ik niet zo heel veel. Ik wou namelijk iets aantonen met die data. Daarom besloot ik om het programma ‘Knime’ te gebruiken als tool om die data te kunnen omzetten in interessante grafieken en tabellen.

Hetgeen wat ik nu net te weten wou komen was hoeveel keer hetzelfde getal ‘gegooid’ werd. Dus eigenlijk de kansberekening weergeven van het sample dat ik in de excel data streamer had meegekregen. Ik had met opzet de data begrensd naar 100 zodat ik deze makkelijk in procent kon omzetten. De visualisatie zelf gebeurde via een histogram.

Door dit project in samenwerking met de docenten netwerkeconomie grondig te bestuderen leerde ik heel wat bij over de programmeerwereld. Ik heb er zelf een interesse aan over gehouden. Ik ben er achter gekomen dat ik dit zeer goed kan en ook heel erg interessant vind. Het probleem-oplossingspad was zeer leerrijk voor mij.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *