BNI

Ik kan de organisatie kort samenvatten als een sociale tool die wordt aangereikt waarbij de ondernemingen door behulp van de begeleiders binnen de organisatie elkaar kunnen een duwtje in de rug kunnen geven door elkaar aan te bevelen aan mensen waarmee men in contact kom. Dus als de ene ondernemer verneemt van een kennis of iemand waarmee hij samenwerkt dat hij op zoek is naar een loodgieter. Dan zal de ondernemer die in die organisatie zit, iemand aanbevelen die in de BNI zit. En zo gaat het steeds verder en verder. Zo wordt ieders netwerk die in de BNI zit uitgebouwd door simpele aanbevelingen. Financiele info is ook steeds beschikbaar op hun website:

http://BNI aEquus. (2010). BNI aEquus. Geraadpleegd van http://bni-westvlaanderen.be/west-flanders-bni-aequus-(waregem)/nl/index

Wat heeft dit met netwerkeconomie te maken?

Natuurlijk komt de rubriek ‘Networking’ hier duidelijk aan
bod doordat het een organisatie is puur om te netwerken en andermans netwerk te
gebruiken om extra klanten te krijgen. Nu mag je er natuurlijk ook niet van
profiteren maar de begeleiders houden dit wel in het oog. (zie verdere uitleg)
Ook ‘Empowering’ is een rubriek van toepassing op dit verhaal. Men helpt elkaar
verder om er samen beter uit te komen of om zich met behulp van elkaar verder
te ontwikkelen als ondernemer/netwerker. (En er ook goede vrienden aan
overhouden.)

Hoe werkt dat dan?

Nu zou je je misschien wel kunnen afvragen hoe dit nu allemaal in zijn werk gaat. Nu, de BNI werkt met een systeem waardoor de ondernemers die zich voor BNI inschrijven een beetje gepusht worden om te zoeken naar mensen die wel de hulp kunnen gebruiken van een collega in de BNI. Zo komt men elke dinsdag in een vergadering van 6u 45 tot 8u 30 samen om de voorbije week te bespreken, samen te ontbijten, de aanbevelingen te verzamelen en te belonen. De beloning houd niet meteen een prijs in maar een gevoel van voldoening. Als je zeer veel aanbevelingen hebt kunnen verzamelen gaan mensen ook hetzelfde voor u doen. Dit resulteert in meer klanten etc. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *